PODPROGRAM 2016 – efekty
W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności W Słupsku.
Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 970 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
48,91886 ton żywności;
7805 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 3 warsztatach edukacyjnych, w których udział wzięło 20 osób.
Rodzaje warsztatów:
Żywieniowe – 1 spotkanie dla 8 uczestników
Kulinarne – 1 spotkanie dla 11 uczestników
Niemarnowanie żywności -1 spotkanie dla 10 uczestników.